MENU

Ambassadeur Tine

Buiten lesgeven zorgt voor verbinding!

OVER JUF TINE

Een drijfveer om buiten les te geven? Die heeft Tine Nieboer zeker. Ze is juf van groep 7 van de Buitenveldertse Montessorischool en geeft met plezier buiten les. Buiten lesgeven zorgt namelijk voor verbinding! Verbinding met jezelf, de ander én je omgeving. Buiten is zoveel meer waar te nemen, te ervaren en écht te beleven. Wekelijks staat zij met haar groep een hele ochtend in het Amsterdamse Bos met veel enthousiasme en expertise buiten les te geven. Deze expertise deelt ze graag met anderen, want ze geeft buitenonderwijs op andere scholen in de buurt om ook daar de leraren te inspireren.

Tine Nieboer werd in 2022 door onze kinderjury verkozen tot ‘Beste Buitenlesleerkracht van het jaar’. Het interview en de lestips van juf Tine volgen later dit jaar.

GRATIS TRAINING BUITENLESDAG – AMSTERDAME BOS

In 2023 werkt juf Tine samen met het Amsterdamse Bos, Katja van Dalen (Natuurlijk Begaaft) en ANMEC aan een gratis trainingsprogramma voor leerkrachten PO in Amsterdam & omgeving en Pabo studenten in Nederland. 

In diverse workshops leren zij de deelnemers alles over buitenonderwijs en natuureducatie. Hoe alle leerdoelen behaald kunnen worden door gebruikt te maken van wat de natuur ter plekke aanbiedt. De inschrijving is inmiddels gesloten, maar meer informatie kun je vinden op www.amsterdamsebos.nl/buitenles

BINNENSTEBUITEN – KRO NCRV

Boswachter Tim Hogenbosch, natuur & beleefexpert, presentator bij de KRO-NCRV én ambassadeur van Jantje Beton,  liep een dag mee met buitenlesleerkacht van het jaar Tine Nieboer. Samen stelden ze een speelse buitenles samen voor kinderen uit groep 6/7/8 van een Buitenveldertse school, om spelenderwijs te leren in de Buitenlucht. De KRO-NCRV maakte een een item van in Binnestebuiten.
De aflevering kijk je hier terug. 

Sluit je aan bij de Buitenlesbeweging

Op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Buitenlesdag? Sluit je dan aan bij de Buitenlesbeweging!