MENU

Elke maand een nieuw interview en lestip van onze ambassadeurs

Laat je inspireren door deze buitenjuffen- en meesters

UITGELICHT

JUF MARIEKE

De leerlingen van groep 3 van basisschool Ste. Marie in Huijbergen vinden het fantastisch. “Ze weten niet beter dan dat ze elke dag buitenles krijgen bij mij. Meestal tussen de 15 en 20 minuten. Het mooie is dat ze niet doorhebben dat ze aan het leren zijn, bijvoorbeeld rekenen. Dat werkt bij jonge kinderen heel goed. Ik merk dat ze na de buitenles binnen in het leslokaal rustiger zijn. Omdat ze daarvoor even buiten actief zijn geweest, vinden ze het juist heel fijn om in hun eigen wereldje in hun werkboek aan opdrachten te werken.” 

Juf Marieke heeft binnen de master ‘Leren Innoveren’  meer diepgang in de buitenlessen gebracht. “Want het is wel belangrijk dat de kinderen ook echt bezig zijn met leren. Het is niet bewegen om het bewegen.”

Elke maand plaatsen we hier een nieuw interview met één van onze ambassadeurs. Benieuwd naar het verhaal van Marieke?

ALLE AMBASSADEURS

Deze buitenlesjuffen en -meesters zetten zich elk op hun eigen manier in om kinderen buiten op een speelse manier te laten leren en de natuur te ervaren. Laat je inspireren door hun voorbeelden en verhalen!

Juf Esther

Plaats: Meppel

School: KC Het Kompas

Groep: 3

‘DoeVrijdag’ is een heus begrip op KC Het Kompas in Drenthe. Al jaren geeft Esther de Boer, door weer en wind, creatieve buitenlessen.

Juf Denise

Plaats: Almere

School: Het Drieluik

Groep: 3

Denise vindt het belangrijk dat er buiten lesgegeven wordt als dit kan. Tijdens de buitenles nemen de kinderen het enthousiasme van juf Denise over. Dit valt ook de ouders op! 

Juf Karin

Plaats: Beesterzwaag

School: KC De Finne

Groep: 5 t/m 8

Kinderen krijgen buiten prikkels waardoor ze juist nieuwsgierig worden. Leren door doen en ervaren… Buiten zijn maakt leren voor iedereen leuk!

Meester Martijn

Plaats: Gorssel

School: de Vullerschool

Groep: 8

Martijn heeft de binnenplaats omgetoverd tot een educatieve groene patio. Dagelijks zijn de kinderen uit o.a. zijn groep bezig met het verzorgen van de tuin. 

Juf Josien

Plaats: Groningen

School: OBS De Feniks

Groep: 5

Het plezier en de betrokkenheid van de leerlingen is zó groot! Met weinig materialen kun je een leuke buitenles geven. Bovendien blijft de leerstof zoveel beter hangen…

Juf Milou

Plaats: Landgraaf

School: OBS Wereldwijs

Groep: 3

Met haar enthousiaste en sportieve inzet laat juf Milou geen kans onbenut om bewegend leren in te zetten. Een buitenles geeft zowel de kinderen als juf Milou enorm veel energie.

Juf Marieke

Plaats: Huijbergen

School: Ste. Marie

Groep: 3

“Wanneer gaan we nu rekenen juf?” hoort juf Marieke na het afronden van een buiten-rekenles. En dat terwijl ze net superveel nieuwe sommen hebben gemaakt… 

Juf Tine

Plaats: Amsterdam

School: Buitenveldertse Montessorischool

Groep: 7

Buiten lesgeven zorgt voor verbinding! Verbinding met jezelf, de ander én je omgeving. Buiten is zoveel meer waar te nemen, te ervaren en écht te beleven.

Juf Ingrid

Plaats: Zwolle

School: KC de Schatkamer

Groep: 7

Afgelopen jaar ging juf Ingrid zelfs een periode lang met de klas, weer of geen weer, een hele dag naar een boerderij, vlak bij de school, om daar les te geven. Een uitje waar kinderen ook echt iets van opsteken. 

Juf Linda

Plaats: Amersfoort

School: ’t Anker

Groep: 3

Juf Linda is groot voorstander van het buiten lesgeven. Haar leerlingen krijgen letterlijk meer ruimte tijdens een buitenles, waardoor ze hun energie kwijt kunnen en daardoor openstaan voor het leren.

Juf Amanda

Plaats: Koudekerke

School: CBS ’t Klinket

Groep: 6

De ultieme buitenles tip van juf Amanda? Begin eenvoudig. Wanneer je het enthousiasme bij de kinderen ziet, heb je vanzelf zin om meer buiten te doen.

Juf Mirjam

Plaats: Dordrecht

School: CBS de Sterrekijker

Groep: 6

In haar buitenlessen weet ze ieder kind te boeien én te binden, zelfs kinderen met gedragsproblematiek. Juf Mirjam krijgt van haar leerlingen te horen dat ze het prettig vinden om bewegend te leren en los te zijn van hun tafel en stoel in de klas.

Sluit je aan bij de Buitenlesbeweging

Op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Buitenlesdag? Sluit je dan aan bij de Buitenlesbeweging!