MENU

Buitenlesbeweging

Elke dag kan een buitenlesdag zijn!

WAT IS DE BUITENLESBEWEGING?

Jantje Beton en IVN Natuureducatie initiëren al sinds 2016 de Nationale Buitenlesdag in april. Op deze dag vieren we dat leerkrachten buitenles geven. Want dat gebeurt gelukkig steeds vaker. Deze ‘beweging’ versterken wij door bijvoorbeeld inspiratie te bieden, tips en tricks te delen en aandacht te vragen voor structurele steun voor het geven van buitenles. Zo kan het elke dag Buitenlesdag zijn!

WAAROM ZOU JE JE AANSLUITEN?

Door je aan te melden voor de buitenlesbeweging laat jij zien dat je buitenles belangrijk vindt. Door buitenles te geven draag jij bij aan een gezonde, veerkrachtige generatie.

Om zoveel mogelijk kinderen te laten genieten van buitenlessen, willen we leerkrachten inspireren, beleidsmakers beïnvloeden en aanbieders van lesmethoden motiveren om aandacht te besteden aan het belang van buitenles. Hoe groter de buitenlesbeweging, des te meer leerkrachten ondersteund worden om zelf ook naar buiten te gaan met de klas.

0
scholen hebben zich al aangemeld voor de buitenlesbeweging
0
mensen hebben zich al aangesloten bij de buitenlesbeweging

WAAROM ZOU JE JE AANSLUITEN?

Door je aan te melden voor de buitenlesbeweging laat jij zien dat je buitenles belangrijk vindt. Door buitenles te geven draag jij bij aan een gezonde, veerkrachtige generatie.

Om zoveel mogelijk kinderen te laten genieten van buitenlessen, willen we leerkrachten inspireren, beleidsmakers beïnvloeden en aanbieders van lesmethoden motiveren om aandacht te besteden aan het belang van buitenles. Hoe groter de buitenlesbeweging, des te meer leerkrachten ondersteund worden om zelf ook naar buiten te gaan met de klas.

Wat bieden we?

Inspiratie & tips

Als eerste op de hoogte van nieuwe lessen

Exclusieve winacties

Informatie over relevante cursussen en activiteiten

Relevante onderzoeksresultaten

Je ontvangt hierover ca. 5x per jaar een nieuwsbrief.

VEELGESTELDE VRAGEN

Met de Nationale Buitenlesdag in april vieren we elk schooljaar dat steeds meer leerkrachten steeds vaker buitenles geven. Maar niet alles draait om die ene dag in het jaar, immers kan het elke dag Buitenlesdag zijn. Met de Buitenlesbeweging kunnen we ons meer richten op de ondersteuning los van die ene Nationale Buitenlesdag in het jaar.

Met de Buitenlesbeweging helpen en inspireren we jaarrond leerkrachten en anderen om met buitenlessen aan de slag te gaan, brengen we in kaart welke scholen buitenles geven en peilen we welke behoeften er zijn om (nog vaker) naar buiten te gaan tijdens de les. Door je aan te sluiten bij de beweging laat je zien dat je buitenles geven belangrijk vindt, wordt je op de hoogte gehouden én geef je ons handvatten om bijvoorbeeld materialen en extra ondersteuning te regelen.

Je kunt je gegevens, en dus je school of je e-mailadres, altijd wijzigen nadat je je hebt aangesloten bij de Buitenlesbeweging. Om dat te doen vul je op deze pagina het e-mailadres in dat bij ons bekend is. Vervolgens ontvang je een linkje waarmee je jouw gegevens kunt wijzigen of verwijderen.

Wil je jouw gegevens wijzigen maar kun je niet meer in je (oude) inbox? Dan kun je je het beste opnieuw aansluiten bij de Buitenlesbeweging met je nieuwe e-mailadres. Neem contact met ons op om je oude gegevens te verwijderen.

Je sluit je als individu aan, dus al leerkracht. Aan de ene kant is dat omdat we op deze manier een zo groot mogelijke beweging kunnen laten groeien. Meerdere leerkrachten van een school kunnen zich aansluiten, zo hoeven nieuwsbrieven en dergelijke niet doorgestuurd te worden. Aan de andere kant doen we dit omdat leerkrachten regelmatig van school wisselen en we hierdoor niet altijd meer kunnen zeggen dat school X buitenlessen geeft en dit belangrijk vindt.

Dat kan zeker! Naast leerkrachten zien we ook regelmatig dat PABO-studenten buitenles (leren) geven, dat NME-centra, kinderopvanglocaties, zzp-ers en anderen ook iets doen met buitenles. Samen kunnen we via de Buitenlesbeweging laten we zien dat buitenles belangrijk is en kunnen we aandacht vragen voor structurele steun voor het geven van buitenles. Hoe groter de buitenlesbeweging, des te meer leerkrachten ondersteund worden om zelf ook (vaker) naar buiten te gaan met de klas.

Als school kom je op de kaart als een van de leerkrachten zich aansluit bij de beweging, als dat nog niet is gebeurd dan is dat de eerste stap. Is dat al wel gebeurd, bekijk dan even of je gegevens wel kloppen (je kunt deze via deze pagina inzien en wijzigen). De koppeling werkt het beste als je jouw school uit de lijst selecteert. De gegevens worden dan namelijk automatisch goed ingevuld.

Klopt alles, zijn je gegevens compleet en verschijnt je school nog steeds niet op de kaart? Neem dan contact op met info@buitenlesdag.nl. Er is dan waarschijnlijk iets mis gegaan met het verwerken van het adres van jouw school.

Ja, graag zelfs! Als steeds meer leerkrachten zich aan onze missie verbinden, wordt de beweging groter. Daarnaast is het ook praktisch als jouw collega’s zelf aansluiten, ze blijven dan ook direct op de hoogte van nieuws, nieuwe lessen en relevante cursussen en activiteiten onderzoeken. Jij hoeft dit dan niet weer door te sturen.

Je kunt je gegevens altijd wijzigen of verwijderen nadat je je hebt aangesloten bij de Buitenlesbeweging. Om dat te doen vul je op deze pagina het e-mailadres in dat bij ons bekend is. Vervolgens ontvang je een linkje waarmee je jouw gegevens kunt wijzigen of verwijderen.

Wil je jouw e-mailadres wijzigen maar kun je niet meer in je (oude) inbox? Dan kun je je het beste opnieuw aansluiten bij de Buitenlesbeweging met je nieuwe e-mailadres. Neem contact met ons op om je oude gegevens te verwijderen.

INSPIRATIE & TIPS